Helsingin Olutfestivaalin, HBF:n, teemana on tänä vuonna Tanskan pienpanimoiden "olutvallankumous". Festivaalin aikana Helsingissä vierailevat maahantuojien, Novovin ja Pikkulintu, kutsumina tanskalaiset pienpanimoiden edustajat Kasper Larsen, Nørrebro Bryghus, Per Olaf Huusfeld ja Rune Lindgreen, Djævlebryg, mahdollisesti myös Mikkellerin ja Raastedin edustajat sekä Luc De Wit Bavik-panimolta Belgiasta.

Vieraat ovat tavattavissa keskustelutilaisuudessa, jonka teemana on Tanskan olutvallankumous - mahdollista myös Suomessa? lauantaina 12.4. Olutravintola Pikkulinnussa Puotilassa. Tilaisuus järjestetään heti Olutliitto ry:n liittokokouksen jälkeen noin kello 14 alkaen.

HBF:lla Kaapelitehtaalla on mahdollista tutustua niin tanskalaisiin teematuotteisiin kuin muihinkin olutuutuuksiin myös opastetun kierroksen mukana. OK - olutkoulun noin tunnin kestävät kierrokset järjestetään perjantaina kello 19 ja 20 sekä lauantaina kello 17 ja 19. Ryhmät, alkaen 5 henkilöä, voivat myös varata oman opastetun kierroksen perjantaina kello 18-01 välillä ja lauantaina kello 18-01 välillä. HBF:n viskiosastolla järjestetään myös Viskikouluja.

Helsingin Olutfestivaali järjestetään 11. kerran Helsingin Kaapelitehtaalla 11.-12.4.2008, perjantaina kello 18-02 ja lauantaina kello 12-02. Pääsyliput 12 e, la klo 12-15 9 e. Esiintyjinä ovat perjantaina Marjo Leinonen sekä The Flaming Sideburns ja lauantaina Mikko Herranen Duo, The Valkyrians ja Herra Ylppö