Helsinkiläiset ravintolat järjestävät mielenkiintoisia erikoisteemoja huhtikuun lopun kevätsateeseen. St. Urho's Pub innostaa ruokateemalla ja HOK-Elannon OlutHuoneissa vietetään lähes kevään perinteeksi muodostuneita vehnäolutviikkoja. Helsingin Kaapelitehtaalla vietetään Olutfestivaalia 11.-12.4.

Pe 11. - su 27.4. HOK-Elannon OlutHuoneiden Vehnäolutviikot. Tarjolla on raikkaita, vehnäisiä erikoisuuksia Saksasta, Belgiasta ja Englannista. Monet tuotteet ovat saatavilla ensimmäistä kertaa Suomessa. Teemaviikkojen erikoisuus tulee Norjasta. Dark Force -vehnästout (8,5%, kantavierre 18,9 p-%, katkerot 55 EBU, väri 360 EBC). Valmistaja on Haand Bryggeriet, joka on toiminut vuodesta 2005 Drammenin kaupungissa, Oslosta etelään.

Pe 11. - to 24.4. St. Urho's Pubissa Gastro & Pub, hyvän ruuan ja oluen liitto.

Pe 11.4. kello 15 alkaen Oluthuone Poirotti, Kallio ja Eira tuo tarjolle Panimoravintola Huvilan Dinkel -spelttivehnäoluen ja Joutsen-lagerin. Speltti on nykyisin hyvin arvostettua ns. muinaisvehnää, jota teollinen viljely ei ole päässyt vahingoittamaan.