Syksyllä 2007 Uuteenkaupunkiin perustetun Vakka-Suomen Panimon eli VASP:n ensimmäisen oluen ensimmäinen tuotantoerä valmistui juhannusta edeltävänä keskiviikkona. Samana päivänä, 18.6., iltapäivällä kaikki 4000 litraa oli myyty loppuun!
Panimomestari Jani Vilppaan valmistama olut on vaalea täysmallaslager Prykmestar Pils (4,5 %), jota on taas heinäkuun puolivälin jälkeen saatavissa puolen litran lasipulloissa ja viiden litran tynnyreissä lähinnä Uudenkaupungin ravintoloissa ja marketeissa sekä panimon omassa myymälässä Vakka-Suomen Puhelimen toimitalon alakerrassa, Pohjoistullikatu 11.
Pääkaupunkiseudun ensimmäinen toimituserä on saatavissa Espoon Leppävaarassa Kauppakeskus Sellon CM:ssa. Myös ensimmäinen omaetikettiolut on pullotettu valkeakoskelaista asiakasta varten. VASP on mukana Helsingin Rautatientorin Suuret Oluet - Pienet Panimot -tapahtumassa 24.-26.7.
Lähiviikkojen aikana valmistuu 2000 litran erä saksalaistyylistä Schwarzbieriä (4,5 %) ja heinäkuun lopulla vielä pintahiivalla valmistettu, englantilaistyylinen Pale ale (4,2 %).
Vakka-Suomen Panimo Oy:n taustalla ovat Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla runsaat seitsemän vuotta työskennellyt Jani Vilpas ja LWT:n myyntisihteerinä toiminut Heidi Jaakkola. Yhtiön osakkaana on myös kalafirma Sarda Oy Uudestakaupungista.