Sahdinvalmistuksen Suomen Mestariksi valikoitui Marjokaisa Piironen Kirkkonummelta. Ennätykselliset 37 kilpailijaa eri puolilta eteläistä Suomea kisaili viikonvaihteessa Päijänteen länsirannalla Kuhmoisissa.


Kisailun kakkonen Pekka Uusilähteenmäki Mouhijärveltä ja kolmonen Kauko Kuusikko Jämijärveltä jäivät selvän piste-eron päähän voittajasta. Kuusikko puolusti vuoden takaista mestaruuttaan. Voittajasahtia kuvailtiin karkkimaisen miellyttäväksi ja nöyräksi, jälkimaultaan kirpeäksi.


Vain kerran aikaisemmin sahtikisaan on ottanut tämänvuotista enemmän kuntien karsimia ehdokkaita. Honkajoella oli 40 kisailijaa vuonna 2004.


Kuntien yhdistäminen on uhannut vähentää osallistujalukua oleellisesti. Niinpä Sahtiseura onkin päättänyt jatkaa Sahdinvalmistuksen Suomen Mestaruus -kilpailussa entistä kuntajakoa. Sahti on ollut perinteinen talkoo- ja juhlajuoma noin puolensadan kunnan alueella eteläisessä ja itäisessä Hämeessä sekä Satakunnassa. Viime vuosina aktiivista harrastusta on lisäksi ollut kaupungeissa kuten Turussa, Tampereella ja pääkaupunkiseudulla.


Sahtiseura on järjestänyt SM-kisat paikallisten yhteisöjen kanssa 17 kertaa vuodesta 1992 alkaen. Ensi vuonna sahtimestaruus ratkeaa 1.8. Satakunnan Kankaanpäässä.


 - OlutTiedotus / J.T. Laakso

 

= = =

Sahdinvalmistuksen Suomen mestari, Kuhmoinen, Keski-Suomi 9.8.2008

 

1. Marjokaisa Piironen, Kirkkonummi (101 pistettä)

2. Pekka Uusilähteenmäki, Mouhijärvi (115 p.)

3. Kauko Kuusikko, Jämijärvi (119 p.)

4. Jukka Vierimaa, Kalajoki (124 p.)

5. Niilo Ahonen, Luhanka (135 p.)

6. Tapani Lähde, Lammi (141 p.)