Ostrobotnian juhlakerroksessa eilen lauantai-iltana (29.11.) tapahtuneen tulipalon vuoksi kaikki rakennuksen kolme ravintolaa jouduttiin tyhjentämään asiakkaista. St. Urho's Pub ja Ravintola Manala avataan kuitenkin taas normaalisti maanantaina, mutta juhlakerroksen tilaisuudet on peruutettu joulukuun ensimmäiseltä viikolta.

Monien mielestä Suomen paras - ja joka tapauksessa parhaisiin lukeutuva - olutravintola St. Urho's Pub eli kotoisasti Urkki on kärsinyt onnettomuudessa vähäisiä savuhaittoja. Lauantain myöhäisillan ja koko sunnuntain suljettuna oleva Urkki on avoinna taas huomisesta (1.12.) alkaen su - ti 15-24, ke - la 15-03. Kuukauden hanaolut Joulukuussa on De Koninck Triple, perhepanimon lämmittävän vahva ale Antwerpenista Belgiasta. Tämän 8-prosenttisen oluen lämmittävä vaikutus on tarkoituksellista, ei siis vahinko eikä onnettomuus.

Pohjalaisosakuntien omistama Ostrobotnia Kansallismuseon takana osoitteessa Museokatu 10 on vuonna 1912 valmistunut arvorakennus. Tulipalo syttyi Snellman-kabinetissa ruokapataa lämmittävän kynttilän sytyttämästä verhosta. Urhon pubissa oli rankka tulipalo vuonna 1988.