TEOLLINEN PANIMOTOIMINTA SUOMESSA 1756 - 2011 - 255 vuotta

Vuonna 2011 tulee kuluneeksi 255 vuotta kotimaisen teollisen panimotoiminnan aloittamisesta.

Panimotoimintaa Suomessa 250 vuotta. Muistolaatta paljastettiin 21.12.2006 Eteläranta 12:n edessä. © Kuva: J.T. LaaksoVuonna 1756 kymmenkunta helsinkiläistä olutporvaria lyöttäytyi yhteen ja perustettiin STORA BRYGGERI. Viisi vuotta (2006) sitten joulukuussa 2006 alan järjestöt paljastivat muistolaatan Kauppahallin lähistöllä ensimmäisen panimon oletetulla (kaupunginmuseo) sijaintipaikalla.

SUOMALAINEN OLUT TÄNÄÄN on yllättävänkin hyvässä maineessa laadullisesti. Syyskuussa 2011 järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomen Paras Olut -kilpailu, jossa oli 99 tuotetta mukana, sekä suurten että pienpanimoiden tuotannosta. 

Olut alkaa pikku hiljaa olla myös arvostettu maistelu- ja nautiskelutuote. Tuottajat näkevät vaivaa kehittääkseen kiinnostusta olutta kohtaan, esimerkiksi graafisesti hienoilla etiketeillä ja käyttämällä erikoisvalmisteisia design-pulloja pakkauksenaan.

LUENTO-, KESKUSTELU- JA MIELIPITEIDENVAIHTOTILAISUUS suomalaisesta oluesta ja panimotoiminnan kehityksestä on noin parin tunnin katsaus olutalan ajankohtaisiin kysymyksiin. Tilaisuuden yhteydessä on esillä NÄYTTELY, jossa kuvien ja monenlaisen esineistön avulla esitellään oluenvalmistusta ja olutkulttuuria. 

Luennoinnin ja keskustelun päätteeksi siirrytään Opastettuun olutmaisteluun teeman mukaisesti. 

SUOMALAINEN OLUT TÄNÄÄN... -tilaisuus järjestetään

perjantaina 25.11.2011 klo 16.30 - 17.45
Työväenopiston Opintotalolla, Viipurisali, Helsinginkatu 26, Kallio, Hki

Tapahtumaan on Vapaa pääsy!

T E R V E T U L O A !