Helsingin Olutfestivaalin kilpailuraati nimesi eilen perjantaina Vuoden Olueksi 2008 Lammin Sahdin. Nyt 11. kerran järjestettyyn arvovaltaiseen kilpailuun osallistui 150 olutta eri puolilta maailmaa. Näistä 35 luokitellaan kotimaisiksi pienpanimo-oluiksi Lammin Sahdin tavoin.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Vuoden siideriksi valittiin kuiva ranskalaissiideri Ecusson Cidre <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />La Fourragère ja viskikisan ykköseksi selvisi 16-vuotta kypsynyt brittiläinen Lagavulin.

 

HBF-raati arvioi oluita kaikkiaan kuudessa sarjassa, vahvat ja miedot pinta- ja pohjahiivaoluet sekä kotimaiset pienpanimo-oluet pinta- ja pohjahiivasarjoissa.

 

Lue lisää: Vuoden Olut 2008

 

Tuore arvio kuvailee Vuoden Olutta seuraavasti:

-----------

Lammin tummahko sahti, Lammin Sahti Oy, Lieso, Lammi

7,5 %, tummahko sahti, testierän sahtimestari Pekka Kääriäinen.

Väri on tumma, ruskea, samea. Vaahto on niukka, isokuplainen, nopeasti haihtuva. Tuoksu on voimakas, hedelmäinen, silkkaa banaania. Maku on raikas, pehmeän hedelmäinen, banaanimainen, katajainen. Tuntuu kuin pureskelisi kuivattuja katajanmarjoja. Testaustilanteessa hanasta annosteltu Lammin sahti oli erittäin hyvässä kunnossa. Valmistuserän sahtimestarina oli ollut Pekka Kääriäinen. Vuoden 2007 loppupuolella Lammin Sahti on tullut myös 0,5 litran pullossa (7,13 e) Alkon Arkadiankadun , Hki, valikoimaan. (Arvio: Olutverkko, J.T. Laakso).

-----------