Maailman toiseksi suurin panimoyritys, belgialainen InBev SA ostaa USA:n markkinajohtajan Anheuser-Buschin ja maksaa 70 USD osakkeelta, yhteensä 52 miljardia dollaria (32 mrd euroa). Kauppauutinen nosti A-B:n osakkeen pörssihintaa yli 10 %, 67,55 USD:iin.
InBev syntyi vuonna 2004 belgialaisen Interbrew-panimon ja brasilialaisperäisen AmBev-panimon yhteenliittymänä. InBevin päämerkkejä ovat Stella Artois, Beck's ja Bass. Nykyisin vain SAB-Miller-panimokonserni (Etelä-Afrikka / USA) on tuotannoltaan suurempi kuin InBev.
Uutistoimisto AP:n mukaan InBevillä on viime aikoina ollut myös ongelmia: panostuksesta Brahma-merkin nostamiseksi Euroopassa luovuttiin, koska neutraali lager ei kiinnostanut kuluttajia. Stella Artois epäonnistui Brittein saarten valloituksessa, kun perinteinen ale-kansa alkoi pilkata vahvaa (5,2 %) lageria "vaimon hakkaajaksi".
InBevin brasilialainen pääjohtaja Carlos Brito, joka jatkaa myös kasvavan konsernin johdossa, kertoo tavoitteena olevan tehdä amerikkalaisesta Budweiserista ja Bud Lightista kaikkialla maailmassa tunnettuja merkkejä - amerikkalaisten kolauutejuomien tapaan. 
- Kuluttajat ovat kiinnostuneita siitä, että heidän Budinsa pysyy heidän Budinaan, ja tästä olemme sitoutuneet huolehtimaan. Eikä ainoastaan tuotteesta, laadusta, oluesta, vaan myös perinteistä, panimoista, oluenvalmistajista ja kaikesta, mikä liittyy panimotoimintaan, Carlos Brito pohdiskelee AP:n mukaan.
Anheuser-Busch -konsernin markkinaosuus USA:ssa on 48 % ja sillä on 12 panimoa, jotka kaikki pysyvät toiminnassa. Toimitusjohtaja August Busch IV jää uuden konsernin hallituksen rivijäseneksi. Sulautuminen vaatii vielä osakkeenomistajien ja viranomaisten hyväksymisen.

* Suomessa niin InBevin tuotteet kuin Budweiseritkin kuuluvat Carlsberg-panimo Sinebrychoffin House of Beer -valikoimaan. Viimeksi suuria, Suomeakin koskettavia panimokauppoja tehtiin keväällä kun tanskalainen Carlsberg ja hollantilainen Heineken ostivat englantilaisen Scottish & Newcastle -panimokonsernin. S&N:n omistama Oy Hartwall Ab siirtyi siinä yhteydessä Heinekenin omistukseen.